13 Mayıs 2014 Salı

BİR TABAK, DÖRT TARİF

       Geçtiğimiz Cumartesi arkadaşlarımız miniğimize hayırlı olsuna gelmişlerdi. Dost muhabbetine tat katsın diye zevkle bir şeyler hazırladım. Daha önce de bahsettiğim gibi misafirlerimi hazır şeylerle ağırlamaktan hoşlanmıyorum. Fakat evde 3 çocukla misafir hazırlığı bir hayli de zor oluyormuş. Neyse ben geleneğimi bozmadım ve yine bir şeyler hazırladım tabii ki. kim tutar beni  :D

       İşte ikramlarım:


       Tabakta gördükleriniz sırasıyla:
  1. Yoğurtlu tavuklu iceberg salatası
  2. Havuçlu mozaik pasta
  3. Patatesli rulo börek
  4. Haşhaşlı pasta   
*************************************************************
Yoğurtlu, Tavuklu İceberg Salatası
       Malzemeler
  • 500 gr yörsan tava yoğurdu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 büyükçe tavuk göğsü(eğer küçük ise 2 koyun)
  • 4-5 yaprak iceberg
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • tuz
  • nane
      Yapılışı:Tavuk göğsünü suda haşlayıp elinizle pilav üstüne koyulan gibi parçalayın. İcebergleri  çok ince olmayacak şekilde kıyın.Tavuk göğsü, iceberg ve cevizi derin bir kapta karıştırın.
    Sarımsağı döverek yoğurda karıştırın. Tuzunu ayarlayın.Sarımsaklı yoğurdu tavuklu karışımın üstüne ekleyerek iyice karıştırın. Servis yaparken üstüne nane serpin. 
     Aafiyet olsun...

************************************************************
     Havuçlu Mozaik Pasta


Malzemeler                                                      Çikolata Sosu:
•4 adet iri  havuç                                             1 paket çikolata sosu
•2 paket petibör bisküvi                                   500 ml süt                        
•1 çay bardağı fındık                                                   
•2 yemek kaşığı kakao                                               
•1 çay kaşığı tarçın                                                    
•5 yemek kaşığı şeker                                                 
•50 gr.tereyağı                                                             
•1 çay bardağı damla çikolata
•1 paket vanilya


  Yapılışı:

•Havuçları rendeleyip bir tencerede 1 su bardağı suyla pişirin.
•İçine şeker ve yağıda ilave edip 5 dakika daha pişirin.
•Bisküvileri elinizle ezerek iri olarak kırın.
•Havuç ve diğer bütün malzemeleri içine katın ve toparlanana kadar karıştırın
•Strech film üzerine karışımı döküp elinizle üçgen haline getirin.
•Sıkıştırarak sarıp dondurucuya kaldırın.
•Çikolatalı sosu paket üstündeki tarife göre hazırlayın.
4-5saat sonra çikolatalı sosundan gezdirip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

*****************************************************************
Patatesli Rulo Börek




      Malzemeler
  • 4 adet patates, haşlanmış, rendelenmiş
  • 2,5 kibrit kutusu beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 125gr tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)

      Ayrıca:
      4 yufka

      Üzerine:
  • 1 parça tereyağı
  • Arzuya göre kaşar peynir rendesi
  • Pul biber


      Yapılışı:Harç malzemelerini karıştırın. ilk yufkayı boş serip sadece yağlayın.Üç yufkayı her katına harçtan koyarak üst üste dizin. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
      Ruloyu ikiye kesip bir tepsiye alın. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (dilerseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz). Bu börek buzluğa da atılabilir.Buzluğa attıysanız  fırına koymadan 30 dakika önce buzluktan  alın.
      Fırına vermeden dilimleyip üst malzemelerini serpin, 200C'de pişirin. (Altı çabuk pişiyor, bu yüzden üzeri kızarmadı diye endişe etmeyin, altına bakarak kontrol edin)
      Yapımı çok kolay, lezzeti de çok güzel bir börek. Üstelik buzluğa atılabiliyor olması da harika bir özellik. Tam da çat kapı misafiri gelenlere göre. Deneyin, pişman olmazsınız...

*****************************************************************
Haşhaşlı Pasta




       Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı  mavi haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 havuç
     Şerbeti
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
     Üst Sosu
  • 1 paket çikolata sosu
  • 500 ml süt
     Yapılışı: Havuçu soyup iri rendeliyoruz.Cevizi iri kıyıyoruz ve bir tutam unla unluyoruz (böylece kek pişerken cevizler dibe batmıyor)..Bir kapta irmik, haşhaş, un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlıyoruz.
      Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Harmanladığımız unlu karışımı da ekleyerek çırpma işlemini sonlandırıyoruz. Havuç ve ceviz içlerini de katarak spatulayla şöyle bir karıştırıyoruz(çok karıştırırsanız cevizleri buladığınız un hamura karışır ve cevizler pişerken dibe çökebilir).Hamur karışımını kare borcama döküp 180 derece fırında pişiriyoruz(Üstü ve altı hafif kızarana dek). 
      Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup keki fırına attığımız anda en küçük ocağa koyuyoruz. Kaynayınca altını kısıp kek pişene kadar ocakta pişiriyoruz.
      Kek pişerken çikolatalı sosu da ocağa koyup paketin üstündeki tarife göre pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
      Pişen keki ve şerbeti ocaktan alıp ilk sıcaklıkları çıkana kadar (3-5dk.) bekliyoruz. Ardından şerbeti kekin üstüne bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş ve her aynına gelecek şekilde döküyoruz. .Soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra çikolata sosunu da dökerek spatulayla üstünü düzeltiyoruz.Dilerseniz üstüne hindistan cevizi serpebilirsiniz ama ben bu halini seviyorum. 
      Her yiyenin tarifini istediği hem göze hem mideye hitap eden harika bir pasta oluyor. Mutlaka deneyin derim ben...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız ve sorularınız benim için önemli :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...