8 Mayıs 2014 Perşembe

TARİFLERİM-5

Elmalı Tart
elmalı tart

Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Harcı
4 elma 
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üstüne
1 yumurta sarısı
bal

Yapılışı
  • Unu havuz yaparak diğer malzemeleri ortasına koyun.
  • Önce ortadan başlayarak yavaş yavaş kenarları içe alarak yoğurun. Eğer  un az geldiyse eklenebilir.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince yoğurma tamamlanmış demektir.
  • Hamuru nemli bir bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin.
  • Ayrı bir yerde elmaları soyup küp doğrayın. tencereye alıp tozşeker ve tereyağıyla 5 dakika pişirin. Ceviz ve tarçını ekleyerek ocaktan alın.
  • Hamurdan elma büyüklüğünde bir parça ayırın.(Bu parçayı üstüne kafes yapmak için kullanıcaz.)
  • Diğer hamuru tartı pişireceğiniz kalıp büyüklüğüne gelinceye kadar merdaneyle açın ve kalıba yerleştirin.
  • Harcı hamurun üstüne eşit bir şekilde yayın.
  • Daha önce ayırmış olduğunuz hamurdan kalem kalınlığında ve kalıbınız boyunda fitiller yaparak harcın üstüne yerleştirin.
  • Fitillerin üstüne yumurta sarısı sürün.
  • 170 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin.
  • Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca tartın file kısmına yumurta fırçası ile bal sürün. aralarına hindistan cevizi serpebilirsiniz.
aafiyet olsun

Elmalı tatları seviyorsanız bu da hoşunuza gidebilir
elmalı kruvasan şekillikurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız ve sorularınız benim için önemli :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...