10 Aralık 2014 Çarşamba

PORTAKALLI FINDIKLI VE KURU ÜZÜMLÜ KEK

        Ayşe teyzemiz yazın köyde(Rize'de) yaşar. Kışın da Ankara'ya gelir. Ankara'da kendi evi vardır fakat köyden geldiğinde resmen aile tarafından paylaşılamaz. Herkes  ''bizde kal'' diye ısrarcı olur. Hele çocuklar onu çok sever. Bizim 9 aylık ufaklık bile onu bir öper bir öper inanamazsınız. Düşünün artık gerisini...E hal böyle olunca da ara ara herkese kalmaya gider. İşte yine Ayşe teyzem bize kalmaya geldiğinde yaptım bu keki. Hatta o akşam köyden başka bir dedemizi de çaya çağırdık. Çok tutuldu kekim. Denemek isteyenlere işte tarifi
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağına yakın yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un(3 su bardağı kadar sanırım)
1 çay bardağı kuru üzüm  
1 çay bardağı fındık içi


Yapılışı:
         Şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleri listedeki sırayla ekliyoruz. Unu eleyerek ekliyoruz. Fındık ve üzümü karıştırıp 1 tatlı kaşığı una bulayarak katıyoruz. Fındık ve üzümü kattıktan sonra tahta kaşıkla karıştırıyoruz.Yağlanmış kalıba dökerek önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
        Ben baton kek kalıbı kullanıyorum. düz kalıpta da yapılabilir.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız ve sorularınız benim için önemli :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...