24 Mayıs 2014 Cumartesi

BİR DOĞUM GÜNÜNÜ DAHA GERİDE BIRAKTIK.

        Aslında Sedat'ın doğum günü yarın. Hava güzel olursa 50.Yıl Parkında-açık havada-önce kahvaltı eder sonra doğum gününü kutlarız diye düşünüyordum. Böylece hem çocukların hem de vaktimin çoğu evde geçen benim daha çok hoşumuza gidecekti. Fakat eşimin pazar sabahı çalışacağını öğrenince bütün planlar değişti. Doğum gününü Cumartesi akşamına çektik.



        Bu da masamız. Muffinleri koyduğum borcamların streçlerini neden açmadıysam bilmiyorum. Masadaki kurabiyeler yeğenimiz Elif'ten. Rus salatası salata gurmemiz Aysun'dan. Daha bu masaya fotoğraf çekildiği sırada pişmekte olan börek Angry Birds'lü pastamız Fatoş'un yaptığı kısır da eklendi.Artık düşünün çeşitliliği... 
        Doğum gününün starı kesinlikle Angry Birds'lü kurabiyeler oldu. (bakınız Sedat'ımın Doğum Günü Hazırlıkları-1 ) Eşim bile benim yaptığıma inanmakta güçlük çekti. E haklı adam, sadece kurabiye pişirme aşamasını gördü. Süslemeleri eşimin işte, Sedat'ın okulda diğer iki çocuğumun da uykuda olduğu sabah saatlerinde yaptım. Aksi taktirde ayağımın altında dolaşan, bir şeyler isteyen, ağlayan,cırlayan bir topluluk tarafından sürekli işim kesintiye uğruyor.
        Pastamın tadı ve kıvamı umduğumdan güzeldi. Görünüşünü herkes beğendi. (bakınız sedatımın doğum günü hazırlıkları-3) Umarım tadını da beğenmişlerdir. Pastanın üstüne beyaz şeker hamurundan 8 rakamı yapıp delikli kısımlarına 2 adet koyu mavi teelight mum koydum. Böylece mumumuz da hamuru delmeden pastadaki yerini almış oldu.Yalnız nedendir anlayamadım şeker hamuru sulanmıştı.Pastayı kesince üstünden sıyrıldı.Sanırım bunun için bir araştırma yapmam gerekiyor. 
        Aslında şimdi Şevval'in kurabiyelerle çektiği Angry Birds hallerini yayınlamayı çok isterdim :)). Ama kişilik haklarına saygı duyduğum için yapmıycam tabii ki.
         
        
SEDATIMIN DOĞUM GÜNÜ HAZIRLIKLARI-3
Angry Birds'lü Butik Yaş Pasta
      
       Butik pasta mı? Kim? Ben mi? Aslında aklımda butik pasta yapmak hiç yoktu. Zaten şimdiye kadar da hiç yapmadım.Yapmayı da hiç düşünmedim. Taa ki butik kurabiye modellerine bakarken oğlumun Angry Birds'lü bir pastayı gördüğü o ana kadar tabii. Bu çocuklar insana kendini aşma şevki veriyor doğrusu. Aslında hep yaptığım tariflerden biriyle normal bir pasta yapıp üstüne mumları konduracak olan ben kolları sıvadım butik pasta yapıcam diye. 

                                                
          Ne kelepçeli kalıbım ne de pasta kesme bıçağım var. Düşündüm ve pandispanyamı üç ayrı parça olarak pişirmeye karar verdim. Fena da olmadı.            

        Pastamın ilk katına çilek koydum. resmi bulanık çekmişim ama fikir verir diye koydum.


         İkinci kata ise muz ve damla çikolata koydum ama tabii ki resmini çekmeyi unutmusum. tam en üstün kremasını koyarken hatırlayıp bi yan görünüş çekiverdim.


        Bu da pastamın bitmiş hali. Tarifini pazartesi paylaşıcam inşallah...



      Pastanın kaplamasını ve süslemelerini oğlumla birlikte yaptık. çok sevdi bu işi. Yakında pastacı olursa şaşırmam doğrusu...İşte pastanın süslenmiş son hali:




        Gördüğünüz gibi pastam da tıpkı kurabiyelerim gibi yamru yumru oldu. Şeker hamurunu ince açmışım. Pastanın üstüne yerleştirirken patladı. Şeker hamurunu kaldırıp atmaya kıyamadım, zaten başka mavi rengim de yoktu.Patlak yerlerini desenlerle kamufle ettim. Yalnız bu pastanın üstüne sanırım mum koyamıycaz. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...