İFTAR VE SAHUR TARİFLERİM
1)PİŞİ
Kahvaltı ve de sahur için mükemmel bir tarif. Bal, reçel, tere yağı ve peynirle birlikte tüketebileceğiniz gibi sade olarak da gayet lezzetli bir tarif. Özellikle çocuklar pişiye bayılıyor. Denerseniz pişman olmazsınız.
Malzemeler:
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase yoğurt
- aldığı kadar un
- tuz
Yapılışı:
Yoğurt, tuz ve kabartma tozunu hamuru yoğuracağımız kaba koyup karıştırıyoruz ve köpük köpük olana kadar bekliyoruz.
Kabaran yoğurtlu karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamuru ikiye bölüp altını ve üstünü unlayarak merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
Hamuru istediğimiz şekilde keserek şekillendiriyoruz.
Kızgın yağda arkalı önlü pişiriyoruz .Burada önemli olan yağınızın az olmaması ve kızgın olması. Yoksa hamurunuz kabarmaz. Pişilerimizi sıcak tüketiyoruz.
*************************************
2)TAVUK ŞNİTZEL
Çabuk pişen ve her yiyenin bayıldığı bir tarif. Tavuk yemeyen oğlum bile buna bayılıyor. İftarda değişiklik arayanlar deneyebilir.
Malzemeler:
- Baby piliç göğüs eti veya göğüs eti
- 1 yumurta
- galeta unu
- beyaz un
- karabiber
- tuz
- kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Baby piliçleri bıçak yardımıyla inceltelim. Eğer normal piliç göğüsü kullanıyorsanız yarım santim inceliğinde parçalar keselim. Bu parçaları karabiber ve tuzla harmanlayalım ve biraz (10 dk gibi) bekletelim.
Tavuk parçalarını önce una, sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayalım.
Tavukları tavada kızdırdığımız sıvı yağda önlü arkalı kızartalım.
Afiyet olsun
**************************************
SEBZE KAVURMASI
Malzemeler:
- 2 soğan
- 2 havuç
- 4 kırmızı biber
- 10-15 yeşil sivri biber
- tuz,
- kekik
- kırmızı biber
- sıvı yağ
- istenirse bir kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Soğanları halka halka ve havuçları verev verev doğrayalım. Bol zeytinyağı ile kavuralım.
Kırmızı biberleri halka halka doğrayalım. Sivri biberlerin saplarını alalım ve çok uzunsa ikiye bölelim. Tavaya ekleyerek tuz, kırmızı biber ve kekiği de katalım karıştırarak kavuralım.
biberler pişince yağı kağıt serdiğimiz tabağa çıkaralım. dilerseniz sarımsaklı yoğurtla veya sade olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
***************************************
4)FIRINDA KÖFTE
Çocukların vazgeçilmezidir köfte. Sevmeyen çocuk yoktur sanırım. Fırında pişirince de kızartma gibi yağlı olmuyor ve de daha sağlıklı oluyor. Pek güzel resimleyememişim ama dışına un ve yumurta kaplanınca da görselliği daha bir güzel oluyor. Tabakta tarifini yukarıda anlattığım tavuk şnitzel ile birlikte ...
- 250 gr köftelik kıyma
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 10-15 dal maydanoz
- 1 yumurta
- bayat ekmek içi
- tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon
- üstüne 1 yumurta ve un
Yapılışı:
Soğan ve sarımsağı soyup ince ince kıyalım. Maydanozu da doğrayalım. Tüm malzemeleri yoğurma kabında harmanlayıp iyice yoğuralım. Kıymamız yağızsa sıvı yağ ekleyebiliriz. Harca köfte şekli vererek önce beyaz una sonra yumurtaya bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Öceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek fırınlayalım.