16 Temmuz 2014 Çarşamba

KIZ KARDEŞİME NİKAH İĞNELİĞİ

        Bugün sabah erkenden kalkıp ne zamandır aklımda olan bu iğnelikleri süsledim.Malzemelerini Haziran ayında kız kardeşim Hanife'nin nişanı için İstanbul'a gittiğimde almıştım. Çekmecemde süslenecekleri günü bekliyorlardı. Kısmet bu güneymiş.
       Piyasada  nikah için hazır iğnelikler de satılıyor aslında ama onları ne Hanife ne de ben beğenmiyoruz.Zaten erkek kardeşim Murat ve görümcem Aysun için de ayrı ayrı iğnelikler yapmıştım. Bunlar ilk değil anlayacağınız.Gelinim Elif de Aysun da süslediğim o iğnelikleri şimdi evlerinde kullanıyorlar. 
        İğnelik süslemek için öyle pek fazla malzemeye gerek yok aslında. Süslenecek olan bir iğnelik(evde de yapılabilir), üstüne kaplanacak kumaş ve kenarına dönülecek süslü kurdalelerden yeterli olur. Ha bir de misina ip, iğne ve makas lazım tabii :))

         Yapılışı çok basit. Önce iğneliği kumaşla kaplıyorum. (Bu işlemi iki kat kumaşla yaptım çünkü iğneliklerin keçesi yeşil olduğu için tek kattan biraz belli oldu.) Sonra da kenarına süslü kurdaleyi dikiyorum. İşte bu kadar. İki farklı model yaptım. Hanife hangisini beğenirse onu alır, diğerini de ben kullanırım veya birine hediye ederim.Şimdi sizi iğneliklerle baş başa bırakıyorum.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...