23 Temmuz 2014 Çarşamba

İFTAR VE SAHUR TARİFLERİM-5

      


        KAKAOLU, FINDIKLI VE KURU ÜZÜMLÜ PASTA

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık içi
1 çay bardağı kuru üzüm

Yapılışı:

        Kekin hamurunu malzeme listesindeki sıralamayı takip ederek çırpıyoruz. Fındık içi ve kuru üzümü kek hamuruna eklemeden una buluyoruz ki kekimiz pişerken dibe çökmesinler.


        Kalıbı yağlayarak kek hamurunu kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında pişene kadar fırınlıyoruz.

   
        Ben baton kek kalıbı kullandım. haliyle hamur kek kalıbına biraz fazla geldi. Hemen fazla hamuru muffin kalıplarına dökerek hepsini aynı anda fırınladım. Biliyorsunuz ki fırının iç kısımı daha hızlı pişirir. Muffinleri fırının kapak tarafına gelecek şekilde yerleştirdim. Böylece muffinlerin kekten daha erken pişmesinin önüne geçtim. Hepsini aynı anda fırından çıkardım.




İFTAR VE SAHUR TARİFLERİM-4



        Görünüm olarak da lezzet olarak da muhteşem bir tatlı. Tahmin edildiği kadar zor değil. Servis tabağına ters çevirdiğim resmini bulamadım ama enfes bir görüntü. Görenler hazır pasta sanıyor. Üstelik de hafif bir tatlı. E hadi ne duruyorsunuz. Hamarat eller iş başına..
     
.      
       Ters çevirdiğim halini bulamadım demiştim ama çeyreği de kalmış olsa bu resimde pastamız görünüyor. Burada kekleri dilimleyip kaseye yerleştirdikten sonra tam ortaları biraz boş gibi kaldığından birer de fındık koymuş ve güzelleştirmiştim.
         Şimdiii gelelim tarife....

kubbe pasta

İçi: 1 Kavanoz Reçel

Pandispanyası İçin
Malzemeler:
4 Yumurta
4 Yemek Kaşığı Su (ılık)
6 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Vanilya
5 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Nişasta
Yarım Paket Kabartma Tozu

Muhallebi için:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
80 gr margarin veya tere yağı
1 paket vanilya
isteğe göre iri kırılmış fındık içi
                                                                                                                                                                             
Yapılışı:
Yumurtanın aklarını ayırın.
 Yumurtanın sarılarını, şeker ve vanilya ile 5 dakika çırpın.
Yumurtanın aklarını kar beyazı olana kadar ayrı çırpın.
 Bu iki ayrı karışımları birleştirin ve suyu ilave edin.
En son olarak, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin.

Fırın tepsisine Yağlı kağıt serip hamuru tepsiye yayın, 170°derecelik fırında pişirin.
 Pandispanya pişer pişmez, Reçeli içine sürüp sıkı bir rulo yapın.
Yine sıkıca strece sarın buzdolabına kaldırın, bir gece bekletin.
 Ertesi gün muhallebiyi hazırlayın.
tere yağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede dibi tutmayacak şekilde karıştırarak pişirin.
Tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek ocağı kapatın. Karıştırarak yağ ve vanilyayı muhallebiye yedirin.
biraz soğuyunca içine findık içini katın.


Pandispanya rulosunu buzdolabından çıkararak  0,5-1 cm kalınlığında dilimlere doğrayın.



Derin bir kaseye en az boşluk bırakacak şekilde pandispanya dilimlerini dizin.
 
İçine muhallebiyi doldurup, kalan dilimlerle üzerini kaplayın.Streçle üzerini kapatın, ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyabilirsiniz.Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, ama dilerseniz bir günde kalabilir.Servis edeceğiniz zaman, strecini kaldırıp servis tabağına ters çevirin.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...