11 Aralık 2014 Perşembe


PASKALYA

"""""""""
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un


Yapılışı
Ilık süt, şeker ve yaş mayayı bir kasede karıştırıyoruz.Maya kabarana kadar bekletiyoruz.
Yoğurma kabına mayalı karışım, sıvı yağ, yumurta ve tuzu koyup iyice karıştırıyoruz.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 
Hamurun üstünü örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan parçalar alarak kalem kalınlığında şeritler yapıyoruz.
Şeritleri uçlarından birbirlerine ekleyerek şekil veriyoruz.


Dörtlü örgü için dört şerit yaparak aşağıdaki gibi şekillendiriyoruz.



Üçlü örgü yapmak için üç şeridi birleştirerek aşağıdaki gibi şekil veriyoruz.



Yuvarlak şekilli yapmak için iki şeridi birbirine sarıp gül börek yapar gibi şekil veriyoruz.


Yaptığımız paskalyaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 20- 30 dakika bekletiyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Ben çok kızarmış sevmediğim için çok fırınlamadım. Siz daha çok kızarana kadar pişirebilirsiniz.
afiyet olsun









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...